AirlinesNieuwsProfessional

Emirates maakt order A380 definitief

Luchtvaartmaatschappij Emirates maakt de eerder aangekondigde bestelling van de Airbus A380’s definitief, zo meldt de Franse vliegtuigbouwer.

20
De luchtvaartmaatschappij uit Dubai heeft de bestelling voor 20 Airbus A380’s, en een optie om nog 16 van dezelfde toestellen te kopen, definitief gemaakt. De cataloguswaarde van de bestelling bedraagt 16 miljard dollar (13,03 miljard euro). Als alles volgens plan verloopt worden de eerste toestellen vanaf 2020 geleverd aan Emirates.

Gered
De productie van de superjumbo is voorlopig veilig gesteld, met de bestelling van Emirates kan Airbus zes tot acht A380’s per jaar blijven produceren. Fabrice Brégier, tweede man bij Airbus, zegt over de verkoop van de toestellen: “dankzij deze bestelling kunnen we agressiever en overtuigender de markt op de A380 aan andere maatschappijen verkopen.” Emirates is en blijft de grootste klant voor de A380. De maatschappij ontving de eerste in juli 2008 en de 100ste in november vorig jaar.

A380
De Airbus A380 van Emirates biedt plaats aan 575 passagiers in vier klassen. De superjumbo kan een afstand van 15.200 kilometer afleggen.

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close