fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessional

Emirates maakt order A380 definitief

Luchtvaartmaatschappij Emirates maakt de eerder aangekondigde bestelling van de Airbus A380’s definitief, zo meldt de Franse vliegtuigbouwer.

20
De luchtvaartmaatschappij uit Dubai heeft de bestelling voor 20 Airbus A380’s, en een optie om nog 16 van dezelfde toestellen te kopen, definitief gemaakt. De cataloguswaarde van de bestelling bedraagt 16 miljard dollar (13,03 miljard euro). Als alles volgens plan verloopt worden de eerste toestellen vanaf 2020 geleverd aan Emirates.

Gered
De productie van de superjumbo is voorlopig veilig gesteld, met de bestelling van Emirates kan Airbus zes tot acht A380’s per jaar blijven produceren. Fabrice Brégier, tweede man bij Airbus, zegt over de verkoop van de toestellen: “dankzij deze bestelling kunnen we agressiever en overtuigender de markt op de A380 aan andere maatschappijen verkopen.” Emirates is en blijft de grootste klant voor de A380. De maatschappij ontving de eerste in juli 2008 en de 100ste in november vorig jaar.

A380
De Airbus A380 van Emirates biedt plaats aan 575 passagiers in vier klassen. De superjumbo kan een afstand van 15.200 kilometer afleggen.

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button