MilitairNieuwsProfessional

F-16’s onderscheppen vlucht Ryanair boven Nederland

Twee F-16’s van de Belgische luchtmacht hebben boven Nederland een vlucht van Ryanair onderschept omdat er geen communicatie meer mogelijk was met het toestel. Dat laat Defensie weten.

QRA
De Boeing 737-800 met vluchtnummer FR9525 van Ryanair was onderweg van het Poolse Lublin naar Londen Stansted. Toen bleek dat er geen communicatie mogelijk was met het toestel, activeerde de Nederlandse luchtgevechtsleiding de zogenoemde Quick Reaction Alert (QRA).

Onderschept
Dat gebeurde vanuit het AOCS Nieuw Milligen. “De F-16’s zijn rond middernacht, ter hoogte van Hoek van Holland, door de geluidsbarrière gegaan”, meldt Defensie. “Het vliegtuig werd onderschept, maar de communicatie werd voortijdig ook hersteld.”

Communicatie
De F-16’s zijn vervolgens teruggekeerd naar thuisbasis Kleine Brogel. De Boeing van Ryanair heeft zijn route naar Stansted kunnen vervolgen. Het is niet bekend waardoor de communicatie met het toestel enige tijd onmogelijk was.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button