MilitairNL nieuwsOverig nieuwsProfessional

Nederlandse F-16 vliegt tegen metalen kabel in Arizona

Een F-16 van de Nederlandse Luchtmacht is afgelopen zondag tegen een metalen kabel gevlogen in de Amerikaanse staat Arizona, zo meldt defensie.

Arizona
De F-16 Fighting Falcon van de Nederlandse Luchtmacht behoort tot een F-16 detachement dat trainingsvluchten uitvoert in Tucson, Arizona. Het incident gebeurde afgelopen zondag rond tien uur ‘s ochtends lokale tijd.

Kabel
De F-16 vloog tijdens een trainingsvlucht tegen een metalen kabel in de buurt van Black Canyon City, zo’n 96 kilometer buiten Phoenix, de hoofdstad van Arizona. De piloot, die ongedeerd bleef, kon het toestel nog veilig naar het Phoenix Sky Harbor International Airport vliegen. Defensie laat weten de toedracht van het ongeval te onderzoeken.

Tucson
Op de Tucson Air Force Base in Arizona staan tien Nederlandse F-16´s die gebruikt worden voor opleidingen van piloten. De toestellen worden voor zowel nieuwe F-16 vliegers gebruikt als voor de opleiding tot F-16 vlieginstructeur.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen