IndustrieNieuwsProfessional

Problemen met een derde Pratt & Whitney motoren A320neo

De Franse vliegtuigbouwer Airbus zegt dat bijna een derde van de A320neo’s die door Pratt & Whitney motoren wordt aangedreven niet goed functioneren. Dat meldt Bloomberg naar aanleiding van vragen die het persbureau stelde aan de Europese vliegtuigbouwer.

Gebruikers
Afgelopen weekend werd bekend dat Airbus de leveringen van de A320neo moeten stoppen vanwege de problemen. De bouwer zegt de klanten en gebruikers van het type te hebben geïnformeerd. Er vliegen momenteel 113 A320neo’s die gebruikmaken van de PW1100G-JM motor, verdeeld verdeeld 18 klanten. Dertig procent van deze vliegtuigen is uitgerust met één of twee motoren die niet naar behoren functioneren.

Indigo
De Indiase luchtvaartmaatschappij Indigo meldt dat ze tijdens drie verschillende vluchten een motoruitval hebben meegemaakt. In drie andere gevallen bij de maatschappij moesten de A320neo’s rechtsomkeert maken nog voordat ze konden opstijgen. Dit zou ook te maken hebben met een euvel aan de motoren.

Opnieuw
Het is niet de eerste keer dat deze motoren met problemen te maken krijgen. Eerder weigerde een oliepomp dienst nadat de motor werd uitgezet. De oliepomp zou er dan voor moeten zorgen dat de bladen van de motor stil blijven staan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/