AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Tekort de-icing vloeistof: Southwest schrapt 499 vluchten

Het Amerikaanse Southwest Airlines annuleerde zondag 499 vluchten vanaf het Midway International Airport en het O’Hare International Airport in Chicago omdat de vloeistof om de vliegtuigen ijsvrij te maken op was, zo meldt de Chigaco Sun Times.

Op
De vloeistof die gebruikt wordt om vliegtuigen ijsvrij te houden was zondag op het Midway vliegveld en het O’Hare vliegveld in Chicago op. Het gevolg daarvan was dat er in de loop van zondag 499 vluchten van Southwest Airlines niet konden vertrekken. Honderden passagiers konden niet verder reizen en moeten wachten totdat de vloeistof weer geleverd wordt. Naar verwachting zal dat maandag gebeuren.

Sneeuw
Een sneeuwstorm trekt over het gebied rond Chicago. Sinds donderdag is er op Midway 13,3 inch (33,78 cm) sneeuw gevallen en op O’Hare 12,3 inch (31,24 cm).

Zeldzaam
De National Weather Service, de Amerikaanse variant van het KNMI, meldt dat sinds 3 februari iedere dag grote hoeveelheden sneeuw zijn gevallen. Zo’n lange periode met zoveel sneeuwval is sinds 1885 slecht twee keer voorgekomen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button