AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Wat we tot nu toe weten over de An-148 crash

De Russische Antonov An-148 is zondagmiddag met 71 inzittenden neergestort nabij Moskou. Niemand overleefde de crash. Op dit moment zijn de bergingswerkzaamheden aan volle gang volgens verschillende Russische media.

Beelden
Er zijn videobeelden opgedoken van het moment dat het vliegtuig neerstort. Het internationale televisienetwerk uit Rusland, RT, is beelden van de crash in bezit gekomen. Het zijn beelden van een bewakingscamera in de buurt van de crashsite.

Zwarte doos
Volgens het Russische persbureau TASS en Sputniknews zijn beide zwarte dozen van het vliegtuig tussen de brokstukken gevonden. Het zoekoppervlak is verdeeld over 29 sectoren, de eerste zwarte doos werd in de 18e sector gevonden.

Zwitser
Volgens het Russische persbureau TASS waren twee van de inzittenden buitenlanders. Het zou gaan om een man uit Azerbeidzjan en een man uit Zwitserland. Een woordvoerder van het bedrijf waar de Zwitserse man werkte liet weten dat er twee personeelsleden aan boord waren van het neergestorte vliegtuig. Het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken kon nog niet bevestigen of er Zwitsers aan boord waren.

Grond
Saratov Airlines zegt in een statement dat alle toestellen van het type An-148 aan de grond houdt uit voorzorgsmaatregelen. De maatschappij heeft zes van deze vliegtuigen in de vloot.

Crash
De An-148 is net buiten Moskou gecrasht, bij het dorp Argunovo, meldt Sputnik News. Ooggetuigen zeggen dat ze daar een brandend toestel hebben zien neerkomen. Russische autoriteiten melden aan Russische media dat alle 71 inzittenden om het leven zijn gekomen.

Route
Vlucht 6W703 zou vanaf Moskou Domodedovo Airport naar Orsk vliegen, een stad die vlakbij de grens tussen Rusland en Kazachtstan ligt. Volgens Flightradar24 werd gevlogen met een toestel van zeven jaar oud. De registratie is RA-61704.


Condoleances
De Russische president Vladimir Poetin biedt aan de familie van de overleden inzittenden zijn condoleances aan. Dat meldt Dmitry Peskov, de woordvoerder van het Kremlin, in een verklaring.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen