fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Belgische luchthavens ontvangen meer reizigers in januari

In de maand januari zagen verschillende Belgische luchthavens meer passagiers passeren dan in dezelfde maand het jaar daarvoor, zo meldt Brussels Airport, Brussels South Charleroi Airport, Antwerpen Airport en de luchthaven Oostende-Brugge.

Brussel
Brussels Airport ontving een recordaantal passagiers in januari. Het aantal reizigers steeg met 5,7 procent naar een ruime 1,6 miljoen. Het vrachtvervoer op de Brusselse luchthaven steeg met 2,7 procent en het aantal vliegbewegingen, zowel passagiersvluchten als cargovluchten, daalde met anderhalf procent naar 17.070 bewegingen.

Charleroi
Het aantal passagiers dat in januari via het Brussels Zuid Charleroi vliegveld reisden steeg met 7 procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal reisden 531.897 passagiers via de luchthaven.

Antwerpen
De luchthaven van Antwerpen ontving 18.404 passagiers in januari, een stijging van 9,5 procent in vergelijking met vorig jaar. Het aantal vliegbewegingen steeg met 10 procent naar 2457 vluchten en het aantal ton vervoerde vracht in januari van dit jaar kwam neer op 134 ton. Een stijging van 14,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Oostende
Met 15.711 passagiers reisden er 12,54 procent meer mensen via de luchthaven van Oostende. Het aantal vliegbewegingen daalde significant met 15,84 procent naar 967, waar er vorig jaar nog 1149 vluchten werden uitgevoerd in januari. Het aantal ton vervoerde vracht steeg wel aanzienlijk met 38,49 procent. In totaal werd er 2434 ton vracht via het vliegveld van Oostende-Brugge vervoerd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button