AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Eerste resultaten onderzoek neergestorte Russische An-148

Russische onderzoekers hebben ontdekt dat het Russische An-148 vliegtuig van Saratov Airlines nog intact was voordat het de grond raakte, zo meldt flightglobal.

Onderzoek
De Russische federale onderzoekscommissie heeft een team van 100 leden aangesteld om de oorzaak van het neerstorten van de An-148 te onderzoeken. De eerste bevindingen van het team duiden erop dat het toestel nog intact was en niet in brand stond voordat het de grond raakte.

Mogelijke oorzaak
De onderzoekscommissie zegt dat de mogelijke oorzaak van de crash komt doordat de instrumenten in de cockpit verkeerde snelheden aangaven. De verwarming van de meetapparatuur stond niet aan, waardoor de sensoren bevroren. De piloten baseerden hun handelingen op basis van foutieve snelheidsgegevens.

Vluchtrecorders
De onderzoekers hebben ook de vluchtrecorders, die gevonden zijn op de crashsite, aan de praat gekregen. Daar hebben ze gegevens van 16 vluchten gevonden, waaronder de laatste. In de gegevens kwam naar voren dat bij de 15 vorige vluchten de verwarming wel aanstond. De vluchtrecorders zijn zwaar beschadigd, maar konden toch geactiveerd worden. De onderzoekers zijn bezig om de data te analyseren.

Drone
De onderzoekscommissie heeft beelden vrijgegeven van de crashsite die door een drone zijn gemaakt.

Crash
De An-148 is op zondag 11 februari net buiten Moskou gecrasht, bij het dorp Argunovo. Alle 71 inzittenden zijn daarbij om het leven zijn gekomen. Vlucht 6W703 zou vanaf Moskou Domodedovo Airport naar Orsk vliegen, een stad die vlakbij de grens tussen Rusland en Kazachtstan ligt. Volgens Flightradar24 werd gevlogen met een toestel van zeven jaar oud. De registratie is RA-61704.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen