fbpx
Frequente reizigersIncidentenNieuwsVliegvelden

Londen city weer open na verwijderen WOII bom

London City Airport is weer geopend. Gisteren was het vliegveld gesloten omdat er zondag een bom uit de Tweede Wereldoorlog werd gevonden in de Thames, zo meldt het vliegveld.

Verwijderd
De ceo van Londen Airport, Robert Sinclair zegt in een verklaring op de website dat het vliegveld weer open is. “De bom uit de tweede wereldoorlog die gevonden werd in het King George V Dock is veilig verwijderd door de Royal Navy en de politie. Als gevolg hiervan is het afgesloten gebied weer opengesteld en zal het vliegveld weer normaal open zijn op dinsdag”.

Bedankt
Sinclair bedankt verder de mensen van de politie en marine voor hun professionaliteit en expertise in het opruimen van de bom. Ook bedankt hij de reizigers voor hun geduld en begrip voor de situatie.

Dupe
Een woordvoerder van het vliegveld zei eerder tegen de BBC dat er ongeveer 16.000 passagiers de dupe zijn. De bom is zondagochtend gevonden tijdens geplande werkzaamheden aan het George V dok. Wegens de werkzaamheden werd er een zone van 200 meter ontruimd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button