AirlinesNieuwsProfessional

Lufthansa groep: tien procent meer passagiers in januari

De luchtvaartmaatschappijen die onder de Lufthansa groep vallen hebben afgelopen januari 10,1 procent meer passagiers vervoerd dan dezelfde maand vorig jaar, zo meldt de Duitse luchtvaartgroep.

Stijging
In totaal vervoerden de airlines van de Lufthansa groep 8,7 miljoen passagiers in januari. Een stijging van 10,1 procent ten opzichte van vorig jaar. De bezettingsgraad daalde in totaal met 0,4 procentpunt. Het aantal vluchten dat door de maatschappijen van Lufthansa gevlogen werden steeg met 7,9 procent ten opzichte van vorig jaar naar 86.322.

Lufthansa
Lufthansa German Airlines vervoerde 4,5 miljoen passagiers, een stijging van 5,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De bezettingsgraad daalde met één procentpunt naar 76,6 procent.

Swiss
Lufthansa’s dochtermaatschappij SWISS zag het aantal passagiers in januari met 1,5 procent stijgen naar 1,3 miljoen. Ook daar daalde de bezettingsgraad ten opzichte van vorig jaar met 2,1 procentpunt naar 75,1 procent.

Austrian
Het Oostenrijkse Austrian Airlines zag de bezettingsgraad met 0,4 procentpunt stijgen naar 69,8 procent. Het aantal passagiers dat de maatschappij vervoerde steeg in januari met 10,5 procent naar 737.000 reizigers.

Long-haul
Eurowings en Brussels Airlines vervoerden gezamenlijk 27.7 procent meer passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar. Van de 2,2 miljoen passagiers vlogen 236.000 reizigers op long-haul vluchten. De resterende 1,9 miljoen vloog mee met korte vluchten. De bezettingsgraad steeg naar 74,8 procent, een stijging van 3,6 procentpunt. Brussels Airlines gaat in de toekomst alle long-haul vluchten van Eurowings vliegen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen