IndustrieNieuwsProfessional

Pratt & Whitney komt met plan voor motorproblemen A320neo

Motorbouwer Pratt & Whitney is bezig een plan te vormen om de problemen met de motoren die de Airbus A320neo aandrijft op te lossen, zo meldt Reuters.

Problemen
Pratt & Whitney, motorbouwers die onder moederbedrijf United Technologies valt, blijft bezig met het evalueren van de impact van de niet goed functionerende motoren. In een eerdere verklaring zegt Pratt & Whitney dat er problemen zijn met de High Pressure Compressor van de PW1100G-JM motor.

Plan
Volgens de motorbouwer komt deze week een plan naar buiten om de problemen met de motor op te lossen. De motoren in kwestie, waar bijna een derde van alle Airbus A320’s mee aangedreven wordt, hebben een zegel op de hoge druk compressor die niet goed werkt. Halverwege 2017 werd deze verandering doorgevoerd en vanaf december vorig jaar werden deze motoren op toestellen gemonteerd.

Indigo
De Indiase luchtvaartmaatschappij Indigo meldt dat ze tijdens drie verschillende vluchten een motoruitval hebben meegemaakt. In drie andere gevallen bij de maatschappij moesten de A320neo’s rechtsomkeert maken nog voordat ze konden opstijgen. Dit zou ook te maken hebben met een euvel aan de motoren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button