NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol op bijna 5 miljoen passagiers in januari

In de maand januari reisden bijna 5 miljoen passagiers via Schiphol. Dat zijn er 7,6 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Vliegbewegingen
Zo meldt de luchthaven. Het aantal vliegbewegingen groeide met 4,1 procent tot ruim 37.000 tegen 35.663 in januari 2017. De hoeveelheid vracht dat via Schiphol vervoerd werd daalde iets.

Europa
De sterkste passagiersgroei werd genoteerd binnen Europa. Dat aantal groeide met 8,6 procent van iets meer dan 3 miljoen naar ruim 3,3 miljoen. Het aantal intercontinentale reizigers liep op van iets onder de 1,5 miljoen naar 1.586.113. Een toename met 5,8 procent.

Totaal
In de eerste maand van het jaar ontving Schiphol in totaal 4.919.097 reizigers op de luchthaven. Tegen 4.571.846 vorig jaar. De relatieve stijgingen van het aantal reizigers dat van en naar Schiphol vloog ten opzichte van het aantal passagiers dat in transfer via de luchthaven ging, ontloopt elkaar niet veel met respectievelijk 8 en 7,2 procent.

Nachtvluchten
De dalende lijn in het aantal nachtvluchten zette in januari door. Ditmaal met 14,5 procent vergeleken met een jaar eerder. Bij het aantal vrachtvluchten zette de neergaande trend ook door. Dat daalde met 7,2 procent tot 1.361. De hoeveelheid vracht nam in het kielzog daarvan af met 1,6 procent tot iets meer dan 133.000 ton.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen