AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessional

Vanaf vrijdag mogelijk staking Transavia piloten

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) deelt deze middag op de drie Transavia basissen in Nederland, Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport, flyers uit. Deze flyers moeten Transavia passagiers waarschuwen voor eventuele stakingen in de nabije toekomst, zo laat een woordvoerder van VNV desgevraagd weten aan Up in the Sky.

Vier
Het uitdelen van de flyers dient als laatste waarschuwing aan het management van Transavia. De VNV wil namens de piloten van Transavia tot een goede cao komen, waarin er vier punten geregeld moeten worden: “stabielere roosters, meer grip op vrije tijd, een goede beroepsongeschiktheidsregeling en een bescheiden loonstijging”.

Drie
De flyers die op de drie vliegvelden waar Transavia een basis heeft worden uitgedeeld, informeren de passagiers van Transavia over mogelijke werkonderbrekingen. Mocht het zover komen zullen sommige vluchten niet vertrekken.

Twee
De eerstvolgende vergadering tussen de VNV en het Transavia management vindt morgen en overmorgen plaats. Tijdens deze twee dagen zou er een constructief gesprek met de onderhandelingsdelegatie gevoerd moeten worden, anders kan er vanaf de tweede helft van februari gestaakt worden, aldus een woordvoerder van VNV.

Vrijdag
De tweede helft van februari gaat aanstaande vrijdag in. Mocht er gestaakt worden, wordt dit kort van te voren aangekondigd. De staking zal dan op de luchthavens van Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam plaatsvinden. Volgens de flyer van de VNV is de vakbond al veertien maanden bezig om “op een constructieve manier het gesprek aan te gaan met het Transavia-management”.

Transavia
Een woordvoerster van Transavia zegt tegen Up dat de maatschappij er graag uit wil komen met de bonden. Afgelopen week hebben er gesprekken rond de cao plaatsgevonden en zullen deze week weer opgepakt worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen