fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

WestJet wil met 787’s naar China en Japan

De Canadese low-cost maatschappij WestJet wil met Boeing 787-9 Dreamliners naar Japan en China vliegen, zo meldt Bloomberg.

Dreamliner
De ceo van WestJet, Gregg Saretsky, vertelt telefonisch aan Bloomberg dat de maatschappij volgend jaar de eerste drie dreamliners aan de vloot toevoegt. Met de komst van de vliegtuigen is WestJet nu bezig om bij Canadese en buitenlandse luchtvaartautoriteiten toestemming te krijgen om naar China en Japan te vliegen.

“lange benen”
Naar alle waarschijnlijkheid komt WestJet in juli naar buiten met de bestemmingen waarop ze in de toekomst vliegen met de 787-9’s. Volgens Saretsky is “het mooie aan de 787-9’s dat ze zeer lange benen hebben. Ze kunnen praktisch overal naartoe vliegen vanuit Canada. Ze kunnen non-stop naar India vliegen, non-stop naar China en non-stop naar iedere bestemming in Latijns-Amerika en Europa”.

Glad
Saretsky zweert dat de introductie van de 787’s “gladjes zal verlopen”. Hij refereert hiermee aan de problemen met de Boeing 767’s, de eerste widebody’s van WestJet, die de maatschappij twee jaar geleden leasete om van Canada naar Londen te vliegen. Die toestellen hadden mechanische problemen en werden hierdoor later geleverd dan gepland. Volgens Saretsky functioneren de 767’s nu wel naar behoren.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button