MilitairNieuwsProfessional

Lockheed Martin levert 400e C-130J Super Hercules

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Lockheed Martin heeft de 400e C-130J Super Hercules aan de Amerikaanse luchtmacht geleverd, zo meldt de vliegtuigbouwer.

400
Op 9 februari werd de C-130J aan de U.S. Air Force Special Operations Command (AFSOC) geleverd. Het toestel wordt door 17 verschillenden landen gebruikt en alle toestellen samen hebben meer dan 1,7 miljoen vlieguren gevlogen.

Divers
De Super Hercules is een zeer divers toestel, in totaal kan het op 17 verschillende manieren geconfigureerd worden om zo voor allerlei doeleinden ingezet te worden. Zo wordt de C-130J gebruikt als transportvliegtuig, voor het bestrijden van (bos)branden, zoek- en reddingsoperaties, het in kaart brengen van weersomstandigheden en als tankvliegtuig voor tankoperaties in de lucht.

Gunship
Het 400e C-130J toestel is het dertiende vliegtuig dat omgevormd is tot een AC-130J Ghostrider gunship. Het vliegtuig wordt door de 1st Special Operations Wing in Florida in gebruik genomen. De AC-130J kan ingezet worden als luchtsupport, het bewaken van het luchtruim en gewapende verkenningsvluchten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen