fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Qantas eert Aboriginals met speciale livery

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft een speciale livery ontworpen voor de nieuwste Boeing 787. De livery eert de Aboriginals en de Torres Strait Islanders, de oorspronkelijke bewoners van Australië, zo meldt Qantas.

Livery
De livery is gebaseerd op het schilderij ‘Yam Dreaming’ dat in 1991 door Emily Kame Kngwarreye geschilderd is. De inmiddels overleden kunstenares kwam uit het Noordelijke Territorium van Australië. Design studio Balarinji heeft het schilderij aangepast naar de livery die nu op de Boeing Dreamliner van Qantas te zien in.

© Qantas

Eerbetoon
De speciale livery is een eerbetoon aan de Aboriginals en de Torres Strait Islanders. Beide volkeren zijn de oorspronkelijke bewoners van het continent Australië.

© Qantas

Ontdekken
Volgens de ceo van de Qantas groep, Alan Joyce, is de livery bedoeld om meer mensen aan te moedigen de inheemse elementen te ontdekken die deel uitmaken van ‘de ziel van Australië’. “Het is een schitterend, stoutmoedig kunstwerk waarmee we hopen een gesprek te ontlokken over de dynamische inheemse cultuur van Australië”, aldus Joyce.

Maart
De Boeing 787 met de nieuwe livery vliegt rechtstreeks van de Boeing fabriek in Seattle naar Alice Springs waar het toestel op 2 maart zal landen. De familie van de kunstenares zal het vliegtuig verwelkomen.

© Qantas

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button