ColumnGoofLiefhebberNaast het nieuws

De stewardess gaat landen. | Column Goof

Boeing wil de airlines miljarden besparen via een single-pilot concept. Goed idee. Long haul heb je meteen al voordeel, daar gaan sowieso meer vliegers mee. Maar short haul dient zich een probleem aan. Eén piloot aan boord?

Ik ken alleen al op het landelijke vliegveld Teuge ongeveer vijf jongeren die met één vinger in hun neus een Boeing 737 van Amsterdam naar Athene kunnen vliegen. Met Microsoft FS. Alleen landen is belangrijk. Bij een vliegschool in Florida liggen nog een stel ongebruikte syllabussen voor dit doel.

Tip van Goof: selecteer ze op flight attendant-capaciteiten, en zet ze vijf uur in een full moving SIM, en geef ze het diploma ‘Noodpiloot B737’.

Kunnen ze koffie uitdelen, en hopen dat de captain een heftige aanval van de flubberpoep krijgt.

Goof Bakker
[email protected] ook voor al uw reclameteksten.

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij geeft PlaneOwner uit en schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen