KLMLiefhebberNieuwsNL nieuws

Tijdelijk regeringsvliegtuig aangekomen in Nederland

Een Boeing 737 Business Jet wordt het tijdelijke regeringstoestel van de Nederlandse overheid, zo meldt de minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. Het is een vergelijkbaar toestel als het nieuwe regeringsvliegtuig dat begin 2019 in dienst genomen wordt.

KLM
Op verzoek van de minister heeft KLM een tijdelijk regeringstoestel gezocht en gevonden, een Boeing 737 BBJ. In het kamerstuk staat te lezen dat: “Met KLM is afgesproken dat zij gedurende de interim-periode onder haar regie door een derde partij vluchten laten uitvoeren totdat het nieuwe vliegtuig in 2019 wordt opgeleverd”.

Begroting
De kosten voor het leasen van het toestel zijn hoger dan gepland, de minister geeft aan dat zij dat binnen de begroting van Infrastructuur en Waterstaat wil oplossen.

Tijdelijk regeringsvliegtuig, een Boeing 737 BBJ

Boeing
De nieuwe Boeing die begin 2019 door de regering in gebruik genomen wordt biedt plaats aan 24 passagiers en kost 89 miljoen euro. Het vliegbereik is voldoende om in één keer van Schiphol naar de Nederlandse Antillen te vliegen.

GOV
De 737 krijgt de registratie PH-GOV, waarbij GOV voor Government staat. Het vliegtuig wordt dus niet naar koning Willem-Alexander vernoemd. Het vorige regeringstoestel was een Fokker 70 met registratie PH-KBX.

Video
In onderstaande video wordt een rondleiding gegeven door het tijdelijke regeringstoestel.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close