fbpx
AirlinesKLMLiefhebberNieuwsNL Nieuws

KLM vlucht naar Buenos Aires getroffen door bliksem

KLM vlucht KL-701 werd op 11 februari getroffen door bliksem toen het naar Buenos Aires vloog, zo meldt The Aviation Herald.

Bliksem
Tijdens de vlucht van Schiphol naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires werd de Boeing 777-300ER met registratie PH-BVB getroffen door bliksem. De Boeing van KLM kon veilig aan de grond worden gezet om 06:41 uur lokale tijd op landingsbaan 11 van het Ezeiza Airport in Buenos Aires.

Grond
Het toestel bleef daar aan de grond en kon niet verder vliegen. Volgens een woordvoerder van KLM was er lichte schade geconstateerd dat gerepareerd moest worden. De 777 bleef 33 uur op het vliegveld in Argentinië om daarna als vlucht KL-704 terug te keren naar Schiphol. Oorspronkelijk zou de Boeing doorvliegen naar Santiago in Chili om daarna via Buenos Aires weer terug naar Schiphol te vliegen.

Boeing
De Boeing 777-300 van KLM biedt ruimte aan 408 passagiers. Er zijn 34 stoelen in business class, die tot een bed omgevormd kunnen worden, 40 stoelen in economy comfort, en 334 plaatsen in economy.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button