AirlinesNieuwsProfessional

“NIKI verhuurt toestellen aan Eurowings”

Toestellen van de voormalige Air Berlin dochter NIKI worden via een wet-lease overeenkomst door Eurowings ingezet, zo meldt het Duitse manager magazin op basis van bronnen die bekend zijn met de materie.

Laudamotion
Onder de naam Laudamotion worden toestellen van NIKI door Lufthansa dochter Eurowings ingezet. Beide partijen zijn overeengekomen dat een meerderheid van de 15 vliegtuigen van NIKI samen met personeel door Eurowings in gebruik genomen wordt, een zogeheten wet-lease overeenkomst.

Lufthansa
In de biedingsstrijd rond het failliete Air Berlin nam Lufthansa ook deel. De maatschappij wilde NIKI overkopen, een dochteronderneming van Air Berlin,maar de Europese Commissie zag dit niet zitten omdat het bang was dat Lufthansa te groot zou worden. Om de acquisitie van andere onderdelen van Air Berlin veilig te stellen zag Lufthansa af van de koop van NIKI.

Vliegtuigen
Nu wordt alsnog een groot deel van de vliegtuigen van NIKI ingezet door Lufthansa, al is het via een wet-lease overeenkomst met Eurowings.

NIKI
Oud Formule 1 wereldkampioen Niki Lauda liet in de biedingsstrijd IAG en Ryanair achter zich. De Oostenrijker zou vier miljoen meer geboden hebben dan IAG en de maatschappij voor 34,3 euro hebben gekocht.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button