Flight ReportFrequente reizigerNaast het nieuws

Tripreport: Thai VietJet A320 | Video

Airline: Thai VietJetAir
Route: Bangkok (BKK) – Chiang Mai (CNX)
Toestel: Airbus A320 | HS-VKA (11 jaar oud)
Vlucht: VZ 604 (Domestic)
Seat: 12 C | Emergency Exit
Datum: 4 oktober 2017
Waardering:

Groot voordeel
Bangkok heeft twee vliegvelden, Suvarnabhumi waar alle legacy carriers komen en Don Muang, het LCC-vliegveld. Als Bangkok Suvarnabhumi (BKK) alleen dient voor een overstap van een long-haul op een regionale vlucht, zat de passagier vast aan een duurdere maatschappij zoals Thai Airways of Bangkok Airways. Voor een low-costvlucht, zoals met AirAsia, was een transfer naar Don Muang nodig. Een tijdsintensieve bezigheid in het drukke verkeer van Bangkok. Sinds 2016 is er een budget alternatief vanaf BKK: Thai VietJetAir. Voor 15 euro vlieg je naar Chiang Rai, 18 naar Chiang Mai en 22 naar Phuket. Zonder ruimbagage weliswaar.

Verwacht
Het vertrekpunt is ook meteen het het grootste voordeel. De vlucht valt eigenlijk weinig over te melden. Het is wat je verwacht. Een Airbus A320 met 180 stoelen. Tegen betaling is er eten of drinken. In flight entertainment is er niet. Tenzij je de uniformen van de cabine attendants meerekent. Een dergelijke outfit komt je niet vaak tegen.

Nadeel
De maatschappij heeft haar zaakjes (al dan niet bewust) niet echt op orde. Toen wij vlogen was online inchecken niet mogelijk. Überhaupt lijkt de Thaise tak op de website amper te bestaan. Niet online kunnen inchecken compliceert de overstap-reis wel. De maatschappij had ook geen check-inbalie airside. Er zat maar één ding op: door de douane (ging gelukkig snel), in de hal inchecken en weer door de security. Eigenlijk was de check-in al gesloten, maar het kon nog. De veel te zware handbagage viel door de haast gelukkig niet op. Het is natuurlijk een LCC, maar dit is wel erg onhandig.

Conclusie
Thai VietJetAir is een standaard LCC. Zeker voor korte vluchten, echt prima. Daar hoef je geen duurder ticket voor te betalen. Het is een groot voordeel dat ze vanaf Suvarnabhumi vliegen. De vlucht krijgt, in haar segment, vier sterren. Het door de douane moeten krijgt 1 ster, erg onhandig. Gezien de zeer lage prijs in totaal drieënhalve ster.

Bekijk ook het andere uiterste van het spectrum: lie-flat A350 tussen Bangkok en Chiang Mai.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close