fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing wil in 2020 iedere 10 uur een vliegtuig bouwen

Boeing leverde de afgelopen jaren steeds meer vliegtuigen dan een jaar eerder. In 2020 wil de Amerikaanse vliegtuigbouwer meer dan 900 vliegtuigen leveren. Dit stelt ceo Dennis Muilenburg bij tv-zender CNBC.

Het ambitieuze doel van Boeing betekent dat er per dag 2,4 vliegtuigen gebouwd worden, ongeveer één per 10 uur. Met de 763 toestellen die in 2017 gebouwd werden, was dat nog gemiddeld één per 12 uur. In 2018 mikt de bouwer op 810 tot 815 toestellen; een gemiddelde van één per 11 uur, of 2,2 per dag.

2020
“Bij het einde van het decennium bouwen we meer dan 900 vliegtuigen per jaar”, aldus Muilenburg. De bouwer verwacht de komende jaren veel groei. “Ieder jaar zijn er 100 miljoen mensen die voor het eerst vliegen in Azië. Zij stuwen de groei omhoog”, stelt de ceo. Hij verwacht dat airlines in de komende 20 jaar hun vloot moeten uitbreiden door de groei.

737
De hoogste baas ziet een grote rol voor de narrowbody’s van de vliegtuigbouwer. Die trend is de laatste jaren ook al zichtbaar. De 737 verkoopt al jarenlang als een trein en is ook de komende jaren niet aan te slepen. Toestellen die nu besteld worden, kunnen pas in 2023 geleverd worden.

Productie
De 737 werd in 2017 nog 47 keer per maand gebouwd. Gemiddeld betekent dat dat er 1,5 toestel per dag gebouwd werd. “Dat getal voeren we op naar 52 per maand en volgend jaar gaan we naar 57 toestellen per maand”, zegt Muilenburg. Het gemiddelde komt in 2019 dan uit op 1,8 vliegtuig per dag.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button