Business jetsGeneral aviationOverig nieuwsProfessional

Bombardier focust in 2018 op Global 7000

Voor de Canadese vliegtuigbouwer Bombardier moet 2018 het jaar worden van de Global 7000. De businessjet moet halverwege dit jaar de eerste commerciële vlucht maken. Dit liet ceo Alain Bellemare weten bij de presentatie van de jaarcijfers.

De vliegtuigbouwer verlegt de focus van investeren naar groeien, stelde Bellemare. “Onze focus ligt op vlekkeloze uitvoering”, zegt hij. De Global 7000 moet de eerste commerciële vlucht maken. Ook wil Bombardier het partnership met Airbus afronden.

CSeries
De afgelopen jaren deed Bombardier er veel aan om de CSeries op de markt te krijgen. Dat lukte in 2016 toen Swiss de eerste exemplaren in ontvangst nam. In 2017 werden in totaal 73 commerciële toestellen afgeleverd.

Global 7000
Voor 2018 wordt de Global 7000 het doel. Het toestel is de opvolger van de Global 6000, die al sinds 1997 vliegt. Aan het vliegtuig hangt een prijskaartje van 73 miljoen dollar.
Om ervoor te zorgen dat het toestel dit jaar nog geleverd wordt, heeft Bombardier veel werknemers nodig. In het komende jaar komen er duizenden banen bij.

Vraag
Het zakenvliegtuig wordt in Montréal gebouwd en van een luxe interieur voorzien. Bombardier stelde eerder al dat de vraag zo groot is dat de productie tot 2021 is uitverkocht.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button