fbpx
LiefhebberMilitairNaast het nieuwsNL Nieuws

Helikopters luchtmacht nog 2 weken laag over Nederland

Helikopters van de Koninklijke Luchtmacht oefenen nog twee weken het laagvliegen boven Oost-Nederland, zo meldt defensie.

Helikopters
In totaal wordt het laagvliegen geoefend met vijf Chinook transporthelikopters, drie Cougar transporthelikopters en vijf Apache gevechtshelikopters. Zo’n 350 personen nemen deel aan de laagvliegoefeningen. Tijdens de oefeningen doen naast de vliegende eenheden ook militairen op de grond mee.

Oefeningen
Bij het laagvliegen worden twee oefeningen gehouden, de Helicopter Weapons Instructor Course (HWIC) en de Continuation Training (TAC). Bij de HWIC training leiden ervaren wapeninstructeurs minder ervaren collega’s op. De TAC oefening moet door iedereen gevolgd worden om gereed te zijn als ze ingezet worden.

Realistisch
De oefeningen bieden de mogelijkheid om de militairen in een realistische omgeving te trainen. Bij het laagvliegen is het doel zo onopvallend mogelijk een doel te naderen en worden er verschillende landingstechnieken geoefend.

Tijden
Deze week en komende week wordt er van maandag tot en met donderdag tot 23:00 uur gevlogen en op vrijdag tot 16:00 uur.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button