fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

Nordica van Groningen naar Ibiza

Vakantiegangers die een reis naar Ibiza boeken bij Neckermann of Thomas Cook kunnen in het voorseizoen ook vliegen vanuit Groningen. De Estse luchtvaartmaatschappij Nordica vliegt hen vanaf april rechtstreeks naar het Spaanse eiland.

De verbinding wordt exclusief voor Thomas Cook en Neckermann opgezet. In eerste instantie gaat het om vluchten in april, mei en juni. “Als de vliegroute succesvol blijkt te zijn dit voorseizoen, zullen wij dit verder uit breiden naar het hoogseizoen”, stelt Carola Hoekstra, managing director van Thomas Cook.

Uitbreiding
De vluchten worden uitgevoerd door Nordica, dat nu ook al vanaf Groningen naar Kopenhagen vliegt. De maatschappij breidt in het zomerseizoen de aanwezigheid op Groningen flink uit met vluchten naar Brussel en München. Daarvoor wordt een Bombardier CRJ-700 op de luhcthaven gestationeerd.

Gewenste bestemming
De luchthaven is tevreden met de nieuwe zonverbinding. “Het is een bestemming waar onze noordelijke fans al jaren van dromen. Ibiza is daarmee een nieuwe en zeer gewenste bestemming voor Noord Nederland.”, aldus luchthavendirecteur Marco van de Kreeke.

Luchthavens
Met de nieuwe route is het Spaanse eiland vanaf vier Nederlandse luchthavens bereikbaar. Ook vanaf Eindhoven, Schiphol en Rotterdam wordt op het eiland gevlogen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button