fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Polderbaan in voorjaar drie weken dicht voor onderhoud

Schiphol voert eind maart en begin april drie weken groot onderhoud uit aan de Polderbaan. Van 26 maart tot 15 april is de druk bevlogen baan buiten gebruik. Dit heeft het bewonersaanspreekpunt BAS bekendgemaakt.

Groot onderhoud
Ook de andere start- en landingsbanen zijn dit jaar voor een kortere periode buiten gebruik voor het jaarlijkse reguliere onderhoud. Het groot onderhoud wat nu aan de Polderbaan plaatsvindt, wordt iedere jaarlijks uitgevoerd aan een andere baan. Vorig jaar was de Kaagbaan nog aan de beurt.

Planning
De Polderbaan is tussen eind maart en half april de eerste baan die dit jaar onderhouden wordt. Vanaf 16 april moet de baan weer ingezet kunnen worden. Tijdens het onderhoud kunnen de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan vaker gebruikt worden.

Vegen
Na de Polderbaan gaan achtereenvolgens de Kaagbaan (tussen 23 en 29 april), de Zwanenburgbaan (tussen 21 en 27 mei) en de Buitenveldertbaan (28 mei tot 10 juni) dicht. Na de werkzaamheden aan de Kaagbaan, moet die baan ook nog geveegd worden. Dat gebeurt ’s nachts.

September
Na de zomerdrukte in juli en augustus worden de Aalsmeerbaan en de Oostbaan nog onderhouden. De Aalsmeerbaan is tussen 10 en 16 september dicht, de Oostbaaan sluit de rij af met werkzaamheden tussen 24 en 30 september.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button