fbpx
NieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Robot wijst passagiers de weg op München Airport – Video

In Terminal 2 van München Airport wijst sinds 15 februari een robot reizigers de weg, zo meldt Lufthansa.

Josie
De 120 centimeter hoge robot, Josie Pepper genaamd, zal de komende weken vragen van reizigers beantwoorden. De robot heet passagiers welkom in het niet openbare gedeelte van terminal 2, dat door zowel München Airport en Lufthansa uitgebaat wordt. Daarnaast kan Josie vragen beantwoorden over restaurants, winkels en richtingaanwijzingen geven.

“Brein”
De Engelstalige robot heeft een processor met internettoegang als “brein”. De robot is in staat om te leren, dus geeft geen voorgeprogrammeerde antwoorden, maar geeft op iedere vraag een individueel antwoord. Het Franse SoftBank Robotics heeft de robot ontwikkeld. De naam Josie is door het personeel van het vliegveld en Lufthansa aan de robot gegeven.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button