AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Eurowings stationeert 40 vliegtuigen op Düsseldorf

Lufthansa-dochter Eurowings breidt in 2018 verder uit op haar hub in Düsseldorf. De maatschappij stationeert komende zomer 40 vliegtuigen op de basis, 50 procent meer dan vorig jaar. De uitbreiding zorgt voor 4.000 banen in de regio.

Bestemmingen
De prijsvechter verhoogt bovendien het aanbod aan bestemmingen met 30 procent tot 95. Dit brengt het totaalaantal dagelijkse vluchten naar 250. Eerder werd al bekend dat Düsseldorf voor Eurowings een belangrijkere hub wordt voor langeafstandsvluchten.

Ligging
Volgens CEO Oliver Wagner is met name de strategische ligging van Düsseldorf de reden dan uitbreiding hier mogelijk is. “Het verzorgingsgebied van Düsseldorf Airport heeft meer dan 18 miljoen inwoners en is daarmee het grootste in Duitsland. Met ons aanbod zullen we consequent de enorme belangstelling voor korte en lange vluchten vanuit Düsseldorf dienen.”

Eurowings is momenteel de snelst groeiende luchtvaartmaatschappij van Europa. Door de overname van een groot deel van airberlin door Lufthansa, kwam extra capaciteit beschikbaar om de low-cost airline mee uit te breiden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen