fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Marechaussee krijgt hulp van burgers tijdens piekuren

De Koninklijke Marechaussee krijgt tijdens piekmomenten op Schiphol en regionale luchthavens hulp van burgers. De grensbewaking wordt versterkt om extra capaciteit te bieden tijdens de drukke periodes. Dit meldt het FD na een gesprek met kolonel Hans Molenaar.

De burgers mogen eenvoudige controles uitvoeren, zoals bij de elektronische paspoortcontrolepoortjes. Ze zullen volgens de Marechaussee worden ingezet voor de eerstelijns grensbewaking.

Opleiding
Om als grensbewaker in dienst te kunnen treden moet een opleiding van vier weken worden doorlopen. Het traject omvat 80 uur zelfstudie, acht contactmomenten en een stage van drie maanden. Vrijdag begint de Marechaussee met de werving. Het betreft in eerste instantie een proefperiode tot november 2019.

Tekort
Schiphol had de afgelopen jaren te maken met lange wachtrijen voor de paspoortcontroles. Dit was volgens de luchthaven niet alleen te wijten aan het aantal controlepunten, maar ook aan een tekort aan marechaussees.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button