fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

VLM koopt A330 voor Chinese vluchten

De Belgische luchtvaartmaatschappij VLM verwacht binnen nu en een jaar tijd vluchten naar China te kunnen beginnen. De maatschappij die tot dusver alleen met zes Fokker 50’s en twee A320’s vliegt, schaft hiervoor een Airbus A330 aan.

Steden
Het is de bedoeling dat er meerdere middelgrote Chinese steden (tussen 7 à 8 miljoen inwoners) worden aangevlogen. Dit zei een VLM-woordvoerder in de krant La Libre Belgique. VLM volgt de kersverse concurrent Air Belgium, die ook naar China zal vliegen.

Landingsbaan
VLM zoekt nog naar een geschikte luchthaven voor de nieuwe lijndienst. De landingsbaan op thuisbasis Antwerpen is te kort voor long-haul vluchten met de widebody. Oostende, het Brusselse Zaventem en Liege zijn genomineerd voor de nieuwe verbinding. Charleroi maakt ook geen kans vanwege de baanlengte. Het vliegtuig zou daar niet volledig geladen kunnen worden.

Antwerpen
De maatschappij vliegt momenteel alleen naar regionale bestemmingen vanuit Antwerpen. VLM timmert de laatste tijd flink aan de weg met diverse nieuwe bestemmingen vanaf de Vlaamse luchthaven.

Voordat de Chinese vluchten van start kunnen gaan zal VLM eerst nog een vliegvergunning moeten ontvangen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button