fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Air France-KLM reorganiseert de groep

Air France-KLM past de organisatie van de groep aan, in het kader van de ambities die zijn neergelegd in Trust Together. Dat laat Air France-KLM, het moederbedrijf van Air France, KLM en Transavia weten.

Coördinatie
“Deze reorganisatie heeft tot doel om de uitvoering van de strategische ambities van Air France-KLM te versterken, gelijktijdig met het verbeteren van de coördinatie van de luchtvaartmaatschappijen binnen de groep,” aldus Air France-KLM. Onder de holding vallen behalve Air France en KLM, Transavia Nederland en Frankrijk, Hop! en Joon.

Strategie
In het kader van de reorganisatie wordt een nieuwe divisie opgericht onder de noemer ‘strategie en innovatie’. De nieuwe afdeling wordt verantwoordelijk voor het bepalen en invoeren van de strategie, analyseren van de veranderde wensen van de klant, trends, opkomende technologieën en de innovatie op de lange termijn.

Baas
Aan het hoofd van de nieuwe tak staat Sonia Barrière. Zij is vrijdag benoemd in de functie van executive vice president strategie en innovatie en rapporteert direct aan de hoogste baas van de holding, Jean-Marc Janaillac. Ze krijgt ook een zetel in de executive committee; het hoogste orgaan binnen de holding Air France-KLM.

Nederlander
De al bestaande divisie commerciële strategie, waar de Nederlander Pieter Bootsma verantwoordelijk voor is, gaat verder zonder het strategische deel en wordt omgedoopt tot ‘commercieel en inkomsten’. De digitale activiteiten en het loyaliteitsprogramma Flying Blue worden erbij gevoegd. Bootsma blijft de leidinggevende voor dat onderdeel. Ook hij rapporteert aan Janaillac en blijft in de executive committee.

Renault
De afdeling communicatie van Air France-KLM voortaan ook direct onder het ‘kantoor’ van de voorzitter van de groep, Janaillac. Tenslotte krijgt Air France-KLM een general counsel, ook wel chief legal officer genoemd, in de persoon van Anne-Sophie Le Lay. Zij komt van Renault, waar ze een soortgelijke functie vervulde. Le Lay treedt toe tot de executive committee en rapporteert aan Janaillac.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Gerelateerde artikelen

Back to top button