fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Meridiana wordt AirItaly

De Italiaanse low-cost luchtvaartmaatschappij Meridiana wordt omgedoopt tot AirItaly, zo werd op een persconferentie in Milaan bekend gemaakt.

Meridiana
Het in 1963 opgerichte Meridiana wordt omgedoopt tot AirItaly. De “nieuwe” maatschappij moet een directe concurrent worden van Alitalia, zo laat Akbar Al Baker, de topman van Qatar Airways, weten tijdens een persconferentie in Milaan. Qatar Airways heeft sinds vorig jaar 49 procent van de aandelen van het voormalige Meridiana en huidige AirItaly in handen.

AirItaly
AirItaly gaat de concurrentie aan met Alitalia volgens Baker. Er zal snel uitgebreid worden met nieuwe routes binnen Italië en naar internationale bestemmingen. Naast economy biedt de maatschappij ook business class cabines aan. Er worden ook vluchtcodes met Qatar Airways gedeeld.

Boeing
In de komende drie jaar zal AirItaly 20 Boeing 737 Max 8’s en vijf airbus A330-200’s huren van Qatar Airways. De toestellen worden op het vliegveld van Milaan Malpensa ondergebracht. De eerste Boeing wordt in april van dit jaar verwacht. Later in de lente komen daar de A330’s bij. Vanaf mei 2019 worden de Airbus toestellen vervangen voor Boeing 787-9 Dreamliners.

2022
De maatschappij verwacht in 2022 zo’n vijftig bestemmingen per jaar aan te doen en tien miljoen passagiers te vervoeren. Komende juni worden de eerste long-haul vluchten van AirItaly uitgevoerd van Milaan Malpensa naar New York en Miami in de Verenigde Staten. In september wordt de route tussen Milaan en Bangkok vier keer per week gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button