fbpx
HelikoptersNieuwsNL NieuwsProfessional

Politiehelikopter bijna 80 procent meer ingezet in 2017

De politie heeft in het afgelopen jaar 5.414 keer de helikopter ingezet bij meldingen. Dat is bijna 80 procent meer dan in 2016, toen er 3.036 keer helikopters werden ingezet, zo meldt de politie.

Vlieguren
Ondanks het feit dat de politiehelikopters 78,3 procent meer ingezet werden op meldingen, 2378 keer meer dan het jaar daarvoor, nam het aantal vlieguren met slechts 227 uur toe. De vloot van acht helikopters van de politie bestaat uit twee AW139’s en zes EC135’s.

Rotterdam
In het afgelopen jaar ging de politie in de omgeving van Rotterdam het vaakst met een helikopter af op meldingen; 757 keer. Daarna komt Utrecht met 682 keer en Amsterdam staat op de derde plek met 530 voorvallen waarin een politiehelikopter werd ingezet. In de provincie Limburg werden de helikopters het minst ingezet, namelijk 63 keer.


Hennep
Tijdens helikoptervluchten werden het afgelopen jaar 230 hennepkwekerijen gesignaleerd, het jaar daarvoor waren dat er 171. Andere acties waarbij helikopters ingezet werden, leverden 229 aanhoudingen op. Vergeleken met 167 het jaar daarvoor. Ook werden afgelopen jaar dertig reddingen uitgevoerd, het jaar daarvoor waren dat 45. In totaal werden er 7.617 aanvragen ingediend voor luchtsteun.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button