fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Self-hubbing: Schiphol kijkt kat uit de boom

EasyJet kan nog even in de wachtkamer. Overstappen zoals de maatschappij dit aanbiedt op Gatwick en Malpensa wordt op korte termijn niet ingevoerd op Schiphol. Dat zegt Schiphol-topman Jos Nijhuis.

Self-hubbing
Self-hubbing, waarbij de passagier zelf zijn of haar overstap regelt, is een relatief nieuwe ontwikkeling. Een easyJet-passagier kan ervan gebruik maken op Gatwick en Malpensa. Met één boeking heeft de reiziger twee tickets, inclusief overstap. Partners van easyJet zorgen voor de gehele overstapservice. De luchthaven verzorgt met een self-hubbingservice de overstap. Bij vertraging heeft de reiziger de garantie op de volgende vlucht naar zijn of haar bestemming te worden gezet. Koffers moeten van de band worden gehaald en weer ingeleverd in de bagagehal.

Belangrijk
“Het is een belangrijke ontwikkeling, we volgen dit op de voet”, aldus Nijhuis. Hij zegt scherp in de gaten te houden hoe het op Gatwick werkt en wat de bevindingen zijn. “We kijken de kat uit de boom.” Als de luchthaven besluit het in te voeren kan dat snel operationeel zijn. “Dat is zo gebeurd”, zegt de vertrekkende topman.

Amsterdam
EasyJet zei bij lancering van de zogeheten ‘Worldwide by easyJet’-service in september vorig jaar ook naar andere luchthavens te kijken. In december werd daar Milaan Malpensa aan toegevoegd. EasyJet werkt onder andere samen met Norwegian en WestJet en is in gesprek met carriers uit het Midden en Verre Oosten. Andere vliegvelden waar de prijsvechter de service graag zou zien, zijn Barcelona, Parijs CdG, Genève en Amsterdam.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button