AirlinesLiefhebberOverig nieuws

Ukraine International ontvangt eerste “Nederlandse” 777

Ukraine International Airlines heeft op 16 februari de eerste Boeing 777-200ER in de vloot opgenomen, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Boeing
De Boeing 777-200ER met registratie UR-GOA voor Ukraine International is de eerste 777 die de maatschappij opneemt in de vloot. Het toestel biedt ruimte aan 361 passagiers in de klassen business, premium economy en economy.

Amsterdam
De 777 werd op Schiphol klaargemaakt door Air France Industries KLM Engineering & Maintenance om vervolgens in dienst te treden bij de Oekraïense maatschappij.

Vier
In totaal ontvangt Ukraine International vier Boeing 777-200’s die allemaal op Schiphol voor de maatschappij geconfigureerd worden. De resterende drie toestellen worden in de loop van dit jaar geleverd aan Ukraine.

Tweedehands
Alle vier de vliegtuigen zijn tweedehands. Voorheen vlogen de toestellen bij het Zuid-Koreaanse Asiana. De vliegtuigen krijgen een geheel nieuw interieur, voordat Ukraine ze inzet op lijnvluchten. De vloot van de op 1 oktober 1992 opgerichte maatschappij bestaat op dit moment uit 43 vliegtuigen met een gemiddelde leeftijd van 11,9 jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button