AirlinesNieuwsProfessional

Qatar Airways ontvangt eerste A350-1000

De Franse vliegtuigbouwer Airbus heeft de eerste A350-1000 aan Qatar Airways geleverd tijdens een evenement in Toulouse, zo meldt Airbus.

Eerste
Het is de eerste Airbus A350-1000 die door een maatschappij in gebruik genomen wordt. Het toestel, dat vandaag door de luchtvaartmaatschappij in de vloot wordt opgenomen, is de eerste van de 37 door Qatar bestelde toestellen.

Vertraging
De levering liep maanden vertraging op door problemen bij de installatie van businessclass stoelen. In eerste instantie stond de levering gepland voor eind 2017. Qatar voorziet de A350-1000 van Qsuites in de businessclass. De stoelen, die om te vormen zijn tot tweepersoonsbedden, vormen een “complexe stoelconfiguratie”. In een aantal Boeing 777’s van de maatschappij zijn al Qsuites aangebracht. Up in the Sky vloog onlangs mee met de QSuites.

A350-1000
De Airbus A350-1000 heeft een 7 meter langere romp dan de A350-900. Het toestel kan 14.800 kilometer overbruggen en wordt aangedreven door Rolls Royce Trent XWB-97 motoren.

Trots
Fabrice Brégier, topman van Airbus, vindt het “een enorme eer om de allereerste A350-1000 aan Qatar Airways te leveren”. Volgens de topman van Qatar Airways eisen zij “enkel het beste voor hun klanten” en is het daarom “logisch” dat zij de eerste maatschappij in de wereld zijn om met de A350-1000 te vliegen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button