fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

Codeshare KLM met Noorse luchtvaartmaatschappij

KLM en de Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe hebben een codeshare overeenkomst gesloten, zo meldt KLM.

Codeshare
Vanaf 21 februari plaatst KLM de vluchtcodes op vluchten van het Noorse Widerøe. Passagiers kunnen nu met dezelfde boeking aan boord van beide maatschappijen reizen. Met de overeenkomst kunnen reizigers kiezen uit meer bestemmingen, waaronder kleinere plaatsen in Noorwegen. Er wordt alleen een KL code op vluchten van Widerøe geplaatst, zo meldt een woordvoerder van KLM desgevraagd aan Up.

Noorwegen
Met de codeshare overeenkomst kunnen reizigers van KLM nu in Oslo, Trondheim en Bergen overstappen op toestellen van Widerøe. Deze brengen de passagiers naar kleinere luchthavens in het Noord-Europese land.

Netwerk
Het netwerk van KLM wordt met deze overeenkomst uitgebreid zegt Frank Prillevetz, director Alliances van KLM. “We verheugen ons op de samenwerking met Widerøe, waarmee we ons Scandinavische netwerk versterken. In Widerøe hebben we een zeer betrouwbare partner gevonden, met wie we passagiers meer transferopties en een groter aantal bestemmingen in Noorwegen kunnen bieden”.

Widerøe
Widerøe is de oudste luchtvaartmaatschappij van Noorwegen. Op 19 februari 1934 werd de airline opgericht als Widerøe’s Flyveselskap. De vloot van de maatschappij bestaat uit 43 Bombardier Dash 8 Q100’s, Q200’s, Q300’s en Q400’s met een gemiddelde leeftijd van 19,8 jaar.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button