fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Reacties op uitstel Lelystad Airport

De belangrijkste spelers rondom Lelystad Airport hebben gereageerd op het besluit van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om de opening van Lelystad Airport uit te stellen. Up in the Sky zet ze op een rijtje.

KLM
“KLM is zeer ontstemd over het feit dat het Aldersakkoord niet wordt nagekomen. Er zijn afspraken gemaakt over de functie van regionale velden en dat deze uitsluitend als overflow (vluchten die eerst vanaf Schiphol zouden worden uitgevoerd) ingezet worden”.

“Groei op Schiphol tot 2020 zou mogelijk zijn als verkeer op Schiphol uitgeplaatst kon worden naar Lelystad Airport. Nu capaciteit op Leystad Airport niet beschikbaar is, moet groei op Schiphol mogelijk gemaakt worden”.

“Schiphol de komende jaren op slot zetten heeft zeer nadelige gevolgen voor de groei van mainport Schiphol en home-carrier KLM en de daarbij behorende bereikbaarheid, vestigingsklimaat en werkgelegenheid”.

LVNL
Een woordvoerster van de Luchtverkeersleiding Nederland zegt tegen Up dat ze niet om het uitstel gevraagd hebben en gewoon blijven doorwerken. “We werkten naar de deadline van 1 april 2019 toe, maar nu het een jaar wordt uitgesteld gaan we niet achteroverleunen. Voor ons verandert er weinig, we moeten gewoon klaar zijn voor de deadline van 2020”.

Schiphol
De president-directeur van de Royal Schiphol Group, Jos Nijhuis, zegt over het besluit: “Natuurlijk begrijp ik dat de minister zorgvuldigheid voorop stelt. Tegelijkertijd moet de luchtvaart in Nederland nu nog langer wachten op de invulling van een politiek en maatschappelijk besluit dat 10 jaar geleden is genomen. Dat vind ik teleurstellend.

“Luchtvaart blijft immers groeien en mensen pakken steeds vaker het vliegtuig voor hun werk of vakantie. De opening van Lelystad Airport op 1 april 2019 was een deel van de oplossing. Dat constateert de minister ook. Helaas gaat dat nu niet door.”

“Er kan op deze manier dus geen invulling worden gegeven aan de door de luchtvaartsector, omwonenden en politiek afgesproken selectiviteit in het Aldersakkoord. Dat akkoord is één en ondeelbaar. Dat betekent dat we weer met elkaar om de tafel moeten om een oplossing te vinden.”

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button