fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol kan veilig maximaal 10 procent meer vluchten aan

Uit onderzoek van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) wordt geconcludeerd dat Schiphol op een veilige manier, in de huidige vorm, 550.000 vluchten per jaar kan uitvoeren.

Onderzoek
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vroeg aan de NLR om te onderzoeken of Schiphol na 2020 op een veilige manier meer dan 500.000 vluchten kan uitvoeren. De vluchten moeten in de huidige vorm van Schiphol uitgevoerd kunnen worden. Dit houdt in: “zonder verhoging van de piekuurcapaciteit en zonder aanpassing van het huidige systeem waarbij wisselingen van baancombinatie plaatsvinden (mede) aan de hand van baanpreferenties op basis van geluid.”

Veilig
Uit de conclusie van het onderzoek blijkt dat een “beperkte mate van verkeersgroei binnen het huidige operationele concept van Schiphol mogelijk is, zonder dat de kans op een ongeval per jaar toeneemt”.

Ongevalscategorieën
Uit het onderzoek komt naar voren dat een groei tot 550.000 vluchten op 9 van de 36 ongevalscategorieën van de International Civil Aviation Organization een negatieve invloed kan hebben, maar voor elk van de 9 categorieën kunnen concrete maatregelen genomen worden om de negatieve effecten weg te nemen. Een aantal van deze maatregelen zijn al genomen of worden voorzien.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button