fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Geen enkele bestelling meer voor kleinste A330neo’

De enige potentiële klant voor de Airbus A330-800, Hawaiian Airlines, lijkt zich terug te trekken en voor Boeing 787-9’s te gaan. Leeham News zegt dat de beslissing al is genomen, maar een woordvoerder van Hawaiian zegt dat er nog niks getekend is. Dat laatste meldt Airwaysmag.

Hawaiian
De enige luchtvaartmaatschappij die een order van zes A330-800’s bij Airbus plaatste, stapt misschien over op Boeing 787-9 Dreamliners. Volgens Leeham heeft Hawaiian Airlines de bestelling geschrapt. Airbus wilde de toestellen al goedkoper aan Hawaiian verkopen en bood ook de A350-900 aan. Het laatste toestel werd door de directie van Hawaiian altijd als te groot gezien.

Prijs
Bronnen vertelden aan Leeham dat “Boeing koste wat kost van Airbus wilde winnen” in de strijd tussen de A330neo en Boeings’ 797 vliegtuig. De Amerikaanse vliegtuigbouwer zou Hawaiian een bod hebben gedaan voor de 787-9’s die goedkoper is dan de A330neo’s van Airbus.

AirAsiaX
Boeing probeerde al eerder een klant van Airbus weg te kapen die voor de A330neo had gekozen. AirAsiaX heeft 60 van de grotere A330-900 besteld bij Airbus. De Maleisische maatschappij gaf op de Singapore Airshow aan bij Airbus te blijven.

A330-800
De kleinste variant van de A330neo familie blijkt geen succes. De zes bestelde vliegtuigen van Hawaiian is de enige order die Airbus voor de A330-800 ontving. Ondanks dat het toestel niet populair blijkt te zijn, vliegt Airbus toch een eerste vlucht met het testtoestel om certificering te krijgen, waarschijnlijk ergens halverwege dit jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button