fbpx
IncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

IATA: veiligheid luchtvaart verbeterd in 2017

De International Air Transport Associations (IATA) heeft de veiligheidsgegevens van het afgelopen jaar in de luchtvaart vrijgegeven. In 2017 deden zich minder incidenten voor dan in de jaren daarvoor.

Verbetering
IATA stelt dat het totale ongevalspercentage, gemeten bij ongevallen per 1 miljoen vluchten, is gedaald. Afgelopen jaar was dat percentage 1,08 in vergelijking tot 1,68 in het jaar daarvoor. In de periode 2012 tot en met 2016 lag dat percentage op 2,01.

Crash
Het percentage voor neergestorte vliegtuigen lag in 2017 op 0,11. Dat is het equivalent van één groot ongeval op iedere 8,7 miljoen vluchten. In 2016 lag dit percentage op 0,39. In totaal hebben er 45 ongelukken met vliegtuigen in het afgelopen jaar plaats gevonden. Het jaar daarvoor waren dat 67 incidenten.

Slachtoffers
In 2017 zijn er zes dodelijke slachtoffers gevallen tijdens een vlucht. Geen enkele overledene bevond zich in een passagierstoestel. Vijf mensen stierven tijdens een ongeluk met verschillende turboprop vliegtuigen en één persoon verloor het leven tijdens een crash met een vrachtvliegtuig. Bij deze crash stierven ook 35 mensen op de grond.

Nul
Ook per regio zijn de ongevalspercentages verbeterd. In Afrika kwam geen enkel ongeluk voor, waarbij het percentage op 0,0 ligt. In de vijf jaar daarvoor lag het percentage op 2,21. Ook in het Midden-Oosten en Noord Afrika, Noord Amerika en Noord Azië deden zich geen ongevallen voor. In Europa daalde het percentage van 0,14 in de periode van 2012 tot en met 2016 naar 0,13 in 2017.

 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button