AirlinesKLMLiefhebberNieuwsNL nieuws

Nieuwe E190 voor KLM Cityhopper staat klaar in Brazilië

KLM heeft een foto vrijgegeven van de nieuwe E190 voor KLM Cityhopper. Het toestel staat bij het leveringscentrum van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer.

44
De E190 die staat te wachten om aan KLM Cityhopper geleverd te worden, wordt het 44e toestel van de Braziliaanse vliegtuigbouwer in de vloot. Naar verwachting wordt het 45e toestel ook eind februari geleverd.

Embraer
De vloot van KLM Cityhopper bestaat uit de meeste Embraer toestellen in Europa. Tegen het midden van dit jaar zal de vloot uit 49 Embraer vliegtuigen bestaan. Op dit moment heeft KLM Cityhopper dertig E190’s in de vloot, met de nieuwste aanwinst erbij komt dat aantal op 31. Daarnaast heeft de luchtvaartmaatschappij nog dertien Embraer E175’s in de vloot.

Februari
Op 1 februari werd de 43e Embraer aan KLM geleverd, een E175 met registratie PH-EXT.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen