fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Norwegian breidt vloot met 100e en laatste 737-800 uit

Norwegian heeft op 21 februari de honderdste Boeing 737-800 in ontvangst genomen. Het is meteen het laatste toestel van dit type dat door de maatschappij gebruikt wordt, zo meldt de airline.

Boeing
De Noorse low-cost maatschappij heeft de honderdste 737-800 van Boeing ontvangen. In totaal heeft Norwegian 118 Boeing 737-800’s in de vloot. In 2007 bestelde de maatschappij 42 Boeing 737-800’s. In de loop van 2008 tot 2016 huurde de airline 26 van de toestellen.

Einde
“De levering van vandaag markeert een einde van een tijdperk voor Norwegian”, zegt Bjørn Kjos, ceo van Norwegian. “Nu, aan het begin van een nieuw tijdperk, wordt onze vloot uitgebreid met milieuvriendelijkere vliegtuigen”, aldus Kjos. Norwegian zal in de loop van de komende jaren honderd Boeing 737 MAX toestellen opnemen in de vloot.

MAX
Vorig jaar ontving Norwegian de eerste van de 110 bestelde MAX vliegtuigen. In de loop van dit jaar verwacht de maatschappij twaalf van deze toestellen te ontvangen. Volgens de maatschappij, die de 737 MAX in juni vorig jaar voor het eerst op vluchten inzette, verbruikt de MAX 18 procent minder brandstof dan de -800.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button