fbpx
NieuwsProfessional

Pratt & Whitney heeft oplossing motorproblemen A320neo’s

Pratt & Whitney heeft een oplossing gevonden voor de problemen met de PW1100G-JM motoren die een groot deel van de Airbus A320neo’s aandrijven, zo meldt de motorbouwer.

Oplossing
De oplossing is volgens de motorbouwer, die onder moederbedrijf United Technologies valt, gebaseerd op een ontwerp waar de bouwer “aanzienlijke ervaring” mee heeft. Het ontwerp voldoet aan alle noodzakelijke wettelijke goedkeuringen.

Maart
Pratt & Whitney is begonnen met het ontwerp te implementeren in de motoren. De “nieuwe” motoren die met de aanpassing uitgerust zijn, worden, als alles volgens de planning verloopt vanaf begin maart aan de gebruikers geleverd.

Probleem
De motoren die niet naar behoren functioneerden, waar bijna een derde van alle Airbus A320’s mee aangedreven wordt, hebben een afdichting op de hoge druk compressor die niet goed werkt, de zogeheten ‘knife edge seal’. Halverwege 2017 werd deze verandering doorgevoerd en vanaf december vorig jaar werden deze motoren op toestellen gemonteerd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button