IndustrieNieuwsProfessional

Pratt & Whitney heeft oplossing motorproblemen A320neo’s

Pratt & Whitney heeft een oplossing gevonden voor de problemen met de PW1100G-JM motoren die een groot deel van de Airbus A320neo’s aandrijven, zo meldt de motorbouwer.

Oplossing
De oplossing is volgens de motorbouwer, die onder moederbedrijf United Technologies valt, gebaseerd op een ontwerp waar de bouwer “aanzienlijke ervaring” mee heeft. Het ontwerp voldoet aan alle noodzakelijke wettelijke goedkeuringen.

Maart
Pratt & Whitney is begonnen met het ontwerp te implementeren in de motoren. De “nieuwe” motoren die met de aanpassing uitgerust zijn, worden, als alles volgens de planning verloopt vanaf begin maart aan de gebruikers geleverd.

Probleem
De motoren die niet naar behoren functioneerden, waar bijna een derde van alle Airbus A320’s mee aangedreven wordt, hebben een afdichting op de hoge druk compressor die niet goed werkt, de zogeheten ‘knife edge seal’. Halverwege 2017 werd deze verandering doorgevoerd en vanaf december vorig jaar werden deze motoren op toestellen gemonteerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/