fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Snelste groei voor Heathrow in vijf jaar

Het grootste vliegveld van Europa, Heathrow Airport, realiseerde in 2017 de snelste groei in vijf jaar tijd, zo meldt de Londense luchthaven.

Omzet
De omzet van Heathrow steeg met 2,7 procent naar een ruime 2,88 miljard pond (3,25 miljard euro). De omzet die gehaald werd uit de vluchtoperaties steeg met 4,9 procent naar 1,73 miljard pond (1,95 miljard euro). De winst voordat belastingen eraf worden getrokken komt neer op 217 miljoen pond (245,5 miljoen euro), een daling van 18,7 procent ten opzichte van 2016.

Passagiers
In 2017 passeerden een recordaantal passagiers de luchthaven. In totaal reisden 78 miljoen mensen, een stijging van 3,1 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, via Heathrow. De inzet van grotere toestellen, een hogere bezettingsgraad van 2,6 procent, en de verhoging van het aantal stoelen in vliegtuigen heeft ertoe geleid dat meer reizigers verwerkt konden worden. Het aantal starts en landingen steeg met 0,2 procent.

Brexit
De ceo van Heathrow, John Holland-Kaye, zegt dat de luchthaven een fantastisch jaar achter de rug heeft, maar dat er gegroeid moet worden om bij te blijven met de grote luchthavens in Frankrijk en Duitsland. “Om Brittannië te laten floreren, ook na de Brexit, moet de overheid snel handelen over de beslissing om Heathrow uit te breiden. Ze moeten hierover stemmen voor de zomer”, aldus Holland-Kaye.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button