fbpx
Editors choiceKLMNieuwsProfessional

KLM Flight Academy schrapt typerating 737

De KLM Flight Academy biedt niet langer een typerating aan voor de 737 binnen de opleiding. Dit bevestigt een woordvoerster van KLM aan Up in the Sky.

Optie
De opleiding op Eelde, die vooral aan KLM levert, bood studenten de extra mogelijkheid om na het voltooien van hun opleiding een volledige typerating voor de Boeing 737 te halen.

Kansen
“Dit gebeurde om studenten na het halen van hun brevet een betere kans op een baan te geven”, aldus de woordvoerster. “Destijds had KLM niet voor alle studenten van de KLS plek.”

Andere maatschappijen
Met de typerating konden de studenten relatief snel aan de slag bij een andere maatschappij die een 737-typerating vraagt. Nu er bij KLM zelf weer voldoende vraag is naar vliegers, is de typerating weer uit het programma gehaald.

ATPL
Na het behalen van je vliegbrevet, krijg je een Air Transport Pilot License (ATPL). Daarna moet een vlieger voor ieder type toestel een apart typebrevet halen, een zogeheten typerating.

Second officer
Bij KLM start een vlieger als second officer op de intercontinentale vloot en is een typerating voor een 737 niet nodig om te kunnen starten.

KLS
Om de typerating geldig te maken, bood de KLS de optie om circuits te vliegen en daarmee de volledige typerating af te ronden.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button