fbpx
AirlinesInnovatieLiefhebberNaast het nieuws

De zelf vliegende taxi van Airbus – Video

De Franse vliegtuigbouwer Airbus heeft een video vrijgegeven van hun eerste, zelf vliegende, elektrische taxi: de Vahana.

Vlucht
Op 31 januari vloog de onbemande elektrische taxi van Airbus, Vahana, voor het eerst. De vlucht duurde 53 seconden en het bereikte een hoogte van 4,87 meter. Het toestel vliegt zichzelf en heeft geen (externe) bestuurder nodig.

Toekomst
Airbus wil zelf vliegende toestellen maken die vier keer sneller kunnen voortbewegen dan het verkeer op de grond. De toestellen zouden een afstand van zo’n 50 mijl (80 kilometer) moeten afleggen. De kosten om met de toestellen te reizen zouden hetzelfde moeten worden als reizen met het openbaar vervoer.

Vahana
In onderstaande video is te zien hoe de Vahana de eerste vlucht maakt. De naam van het toestel is afkomstig van een mythisch wezen dat goden transporteert. In het Sanskriet betekend ‘vah’ dragen of transporteren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button