NieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

‘Geen extra vluchten op Eindhoven door uitstel Lelystad’

Het is niet de bedoeling dat Eindhoven Airport meer vakantievluchten krijgt door het uitstel van Lelystad. Althans dat vindt de provincie Noord-Brabant. De provincie is volgens Omroep Brabant fel tegen extra vluchten als Schiphol ruimte te kort komt.

Regionaal
“We zullen heel erg tegen zijn”, aldus provinciebestuurders Christophe van der Maat. Volgens hem is Eindhoven alleen bedoeld voor regionale vluchten, en niet voor vakantievluchten waar op Schiphol geen plaats voor is.

Uitwijken
Eerder deze week besloot minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om Lelystad pas in 2020 te openen, in plaats van 2019. Schiphol mag tot 2020 niet boven de 500.000 vliegbewegingen komen, en ruimte om uit te wijken naar regionale luchthavens is er bijna niet. Eindhoven en Rotterdam, beide onderdeel van Schiphol Group, hebben ook te maken met groeibeperking.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button