NieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

‘Geen extra vluchten op Eindhoven door uitstel Lelystad’

Het is niet de bedoeling dat Eindhoven Airport meer vakantievluchten krijgt door het uitstel van Lelystad. Althans dat vindt de provincie Noord-Brabant. De provincie is volgens Omroep Brabant fel tegen extra vluchten als Schiphol ruimte te kort komt.

Regionaal
“We zullen heel erg tegen zijn”, aldus provinciebestuurders Christophe van der Maat. Volgens hem is Eindhoven alleen bedoeld voor regionale vluchten, en niet voor vakantievluchten waar op Schiphol geen plaats voor is.

Uitwijken
Eerder deze week besloot minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om Lelystad pas in 2020 te openen, in plaats van 2019. Schiphol mag tot 2020 niet boven de 500.000 vliegbewegingen komen, en ruimte om uit te wijken naar regionale luchthavens is er bijna niet. Eindhoven en Rotterdam, beide onderdeel van Schiphol Group, hebben ook te maken met groeibeperking.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/