fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

Iran verbiedt alle vluchten met ATR72

Luchtvaartmaatschappijen in Iran mogen voorlopig niet vliegen met de ATR72. De nationale luchtvaartautoriteit heeft dat besloten, meldt het Iraanse persbureau INRA.

Vorig weekend crashte een ATR-72 van de Iraanse maatschappij Aseman Airlines. Alle 66 inzittenden kwamen bij die crash om het leven.

Aan de grond
De Iraanse luchtvaartautoriteit besloot vrijdag dat de toestellen voorlopig aan de grond te houden. “Om te zorgen dat de veiligheid van dit toestel verbeterd, moeten de vluchten gestopt worden”, stelt de organisatie.

Veiligheid
De autoriteiten richten zich specifiek op Aseman Airlines. De maatschappij vliegt met zowel ATR72-200 als de grotere -500. Naast de veiligheid van de toestellen wordt ook het veiligheidsniveau van de individuele vluchten onder de loep genomen.

Oude vloot
Aseman Airlines heeft een vloot van vier ATR’s. De toestellen zijn gebouwd tussen 1993 en 2003.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button