fbpx
AirlinesInnovatieNieuwsProfessionalVliegtuigen

Qatar-topman denkt aan aanschaf supersonische vliegtuigen

Een “klein aantal” supersonische vliegtuigen zou goed passen binnen de vloot van Qatar Airways. Dat legde ceo Akbar Al Baker uit in gesprek met ATW. De topman volgt de ontwikkelingen van ontwikkelaar Boom op de voet, maar ziet nog problemen met de productie van de motoren.

“We zijn zeer geïnteresseerd in supersonische vluchten. We zouden er niet aan twijfelen om de launch customer te worden”, zo zei Al Baker.

Boom
Het Amerikaanse Boom werkt onder meer aan een prototype supersonisch vliegtuig met capaciteit voor 55 passagiers. Japan Airlines heeft al concrete interesse getoond in het programma, en is een strategische samenwerking aangegaan met Boom. De maatschappij plaatste een optie voor twintig toestellen.

Ook Virgin Atlantic heeft toestellen in optie geplaatst. Naar verwachting wordt het eerste vliegtuig van Boom in 2020 geleverd.

Economyclass
Al Baker kondigde in het interview verder aan dat er wordt gewerkt aan een nieuwe economyclass-stoel. Begin 2019 moet de stoel worden onthuld, waarschijnlijk tijdens de ITB-conferentie in Berlin.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button