fbpx
AirlinesInnovatieNieuwsProfessionalVliegtuigen

Qatar-topman denkt aan aanschaf supersonische vliegtuigen

Een “klein aantal” supersonische vliegtuigen zou goed passen binnen de vloot van Qatar Airways. Dat legde ceo Akbar Al Baker uit in gesprek met ATW. De topman volgt de ontwikkelingen van ontwikkelaar Boom op de voet, maar ziet nog problemen met de productie van de motoren.

“We zijn zeer geïnteresseerd in supersonische vluchten. We zouden er niet aan twijfelen om de launch customer te worden”, zo zei Al Baker.

Boom
Het Amerikaanse Boom werkt onder meer aan een prototype supersonisch vliegtuig met capaciteit voor 55 passagiers. Japan Airlines heeft al concrete interesse getoond in het programma, en is een strategische samenwerking aangegaan met Boom. De maatschappij plaatste een optie voor twintig toestellen.

Ook Virgin Atlantic heeft toestellen in optie geplaatst. Naar verwachting wordt het eerste vliegtuig van Boom in 2020 geleverd.

Economyclass
Al Baker kondigde in het interview verder aan dat er wordt gewerkt aan een nieuwe economyclass-stoel. Begin 2019 moet de stoel worden onthuld, waarschijnlijk tijdens de ITB-conferentie in Berlin.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button